• Excursiereizen
  • Vergelijk 8+ reisbureaus
Excursiereis Andorra
Home » Excursiereis Andorra

Excursiereis Andorra

Liefhebber van de natuur en in het bijzonder berggebieden? En op zoek naar een unieke vakantie bestemming in Europa? Dan is Andorra een uitstekende keuze! Dit belastingvrije dwergstaatje is een populaire bestemming voor een excursiereis. Passeer de mooiste bergdorpjes en sluit af in hoofdstad Andorra la Vella. Vergelijk op deze pagina alle reizen naar Andorra!

€ 359,-
Excursiereis Andorra

De kleine dwergstaat Andorra: authentiek & goed te combineren met andere bestemmingen

Andorra is zoals ze zeggen een piepkleine dwergstaat gelegen in het dal van de Pyreneeën. Andorra ligt volledig ingesloten tussen Frankrijk en aan de grens met Spanje. Toeristen die Andorra willen bezoeken, doen dit vooral vanwege de belastingsvrije status die het landje nog kent. Men weet Andorra te waarderen dankzij het bergachtige landschap met de typische dorpjes en de mogelijkheden die men biedt. Tijdens de winterperiode is Andorra een uitstekend gebied voor wintersportbestemmingen in de Alpen.

Onze partners nemen u graag mee op excursiereis naar Andorra! Wij hebben zoveel mogelijk reisorganisaties voor u geselecteerd. In het onderstaand overzicht kunt u zien wat de laagste prijzen zijn en welke vervoersoorten de reisorganisatie aanbiedt. Wij raden u aan om zoveel mogelijk organisaties met elkaar te vergelijken zodat u altijd een excursiereis vindt die binnen uw wensen past!

Vergelijk excursiereizen naar Andorra bij deze organisaties

Alle excursiereizen Andorra van vele reisorganisaties

Top 3
Vorstendom Andorra, Soldeu Andorra De Jong Intra Vakanties
Vorstendom Andorra, Soldeu
€898.00
Andorra en Costa Brava Andorra De Jong Intra Vakanties
Andorra en Costa Brava
€998.00
Encamp Andorra

Over Andorra

In het land Andorra is de officiële voertaal Catalaans. Omdat het land tussen Frankrijk en Spanje ligt, kunnen de toeristen zich zonder problemen behelpen in het Frans en in het Castilliaans. De hoofdstad is Andorra la Vella. Het is een kleine stad, maar tevens de grootste van het land met een 25.000 inwoners. De winkels in Andorra la Vella zijn allemaal belastingsvrij. Vooral grenstoeristen komen naar deze stad om hun inkopen belastingsvrij te doen. Andorra zelf ligt niet officieel in de Europese Unie, maar u kan hier met euro’s betalen in het ganse land.

Roc Del Quer

Bezienswaardigheden in Andorra

Andorra bevat ondanks de geringe oppervlakte, genoeg bezienswaardigheden. Omdat het land vooral in het dal ligt, zijn er ontzettend veel mogelijkheden wat betreft valleibezoeken met gids. In elk dorpje of stadje hebt u een waaier van mogelijkheden voor het bezoeken van authentieke kerken en huizen die doorheen de eeuwen goed bewaard zijn gebleven. Als u van de natuur houdt, dan zal u ogen te kort hebben want fietsen, wandelen en bergbeklimmen zijn vaste waarden in het land.

Naturlandia

In het Ecopark Naturlandia is ’s werelds langste Alpine-slee trein baan te vinden. Met een soort slee gaat u over de ijzeren rails met een lengte van ongeveer 5400 meter. Dit park zal u vinden op de Rabassa berg in Sant Julia.

Ertsmijnen in Llorts

Tussen de 17de en de 18de eeuw was Andorra vooral bekend om haar ertsmijnen. De dag van vandaag zijn de erts mijnen open voor publiek en is het mogelijk onder begeleiding van een gids meer te weten te komen over erts en de mijnen in Llort.

Pas de la Casa

Andorra staat vooral bekend om haar wintersport mogelijkheden. El pas de la Casa ligt zeer dicht tegen de Franse grens en is al sinds 1957 een zeer geliefd skioord. Het gebied beslaat meer dan 100 km aan pistes en men telt er meer dan 57 skiliften. Het gebied ligt op de hoogste plaats en daarom is men er altijd zeker van de sneeuw.

San Estevekerk

Cultuur en keuken

De cultuur is eigenlijk hetzelfde als Frankrijk en Spanje. Er heerst een vriendelijke sfeer en de mensen zijn altijd bereid om de toeristen te helpen. De keuken in Andorra is dan weer een mengelmoes van de landen. Als u naar Andorra gaat, moet u zeker eens de favoriet van Andorra bestellen en dat is konijn met tomaten. Dit gerecht staat op de kaart aangegeven als ‘Conill amb tomàquet’.

Excursie-reizen.nl - © 2024