Highlights van Portugal 8-daagse vlieg-busrondreis

  • Wijk Ribeira in Porto
  • Sintra, Portugal
  • Met het antieke trammetje 1 reis je langs de bekendste hoogtepunten van Porto
  • Ëvora
  • Porto
  • 21 foto's
  • Busreizen
  • Rondreizen
  • Gegarandeerd vertrek

Groepsgrootte min. 25 en max 44 deelnemers

  • Diverse hoogtepunten van Portugal.
  • Inclusief Portproeverij!
  • Een prachtige route door Portugal!
  • Nederlandse reisleiding
  • Nieuwe reis
  • Maak kennis met diverse hoogtepunten van Portugal!

Een prachtige reis, waarbij onze deskundige reisleider u kennis laat maken met de grote verscheidenheid van Portugal. Naast de steden Lissabon en Porto geven we ook aandacht aan de prachtige kust, proeven we de Portugese Port en genieten we uiteraard van het mooie weer.

Vervoersmogelijkheden
8-daags programma
  1. Dag 1: Lissabon, ca. 10 km
  2. Dag 2: Lissabon, ca. 20 km
  3. Volledig 8 daags programma

Over Highlights van Portugal

Intro

Een prachtige reis, waarbij onze deskundige reisleider u kennis laat maken met de grote verscheidenheid van Portugal. Naast de steden Lissabon en Porto geven we ook aandacht aan de prachtige kust, proeven we de Portugese Port en genieten we uiteraard van het mooie weer.

Annuleringstermijn


Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

  1. Dag 1: Lissabon, ca. 10 km

    We vliegen vandaag van Amsterdam naar Portugal. Na aankomst op de luchthaven van Lissabon gaan we met de Portugese touringcar naar ons hotel in Lissabon waar we de komende drie nachten verblijven.

  2. Dag 2: Lissabon, ca. 20 km

    Vandaag beleven we Lissabon samen met onze reisleider. We wandelen door de beroemde stadswijken Chiado, Bairro Alto en de kashba-achtige wijk Alfama. Ook het Praça Rossio en de Terreiro do Paço staan op het programma. Daarna stappen we in de bus op weg naar Belém waar we het grandioze Mosteiro dos Jerónimos en de toren van Belém bezichtigen.

  3. Dag 3: Kust van Lissabon, ca. 90 km

    Een bijzondere tocht langs de kust van Lissabon! We beginnen met een bezoek aan het paradijs, zoals Lord Byron Sintra omschreef. Hoog in de groene heuvels vonden de adel en de vorsten koelte om de hitte van Lissabon te ontlopen. Werkelijk schitterende paleizen werden gebouwd, zoals het Palacio Nacional de Sintra, het zomerverblijf van de Portugese koninklijke familie. Vervolgens bezoeken we Cabo da Roca, het meest westelijke punt van Europa. Ook het traditionele vissersplaatsje Cascais en de kosmopolitische plaats Estoril staan vandaag op ons programma.

  4. Dag 4: Óbidos, Batalha, Nazaré en Tomar, ca. 280 km

    Na het ontbijt zetten we onze reis voort en rijden we richting het noorden. Onze eerste stop is het middeleeuws dorpje Óbidos. Binnen de stadsmuren bevindt zich een goed bewaard kasteel tussen een labyrint van smalle straatjes en charmante witte huisjes. We vervolgen de reis en rijden door naar Batalha, waar we het klooster zullen bezichtigen, die als sinds 1983 op de UNSECO Werelderfgoedlijst staat. Het gebouw werd gebouwd om de overwinning te vieren die de Castilianen behaalden in 1385 bij de slag bij Aljubarrota. Het volgende plaatsje Nazaré brengt ons weer richting de kust. Dit is het Portugese strand met de kleurrijkste visserstradities. Hier ziet u vissersvrouwen die nog geheel volgens traditie gekleed gaan in zeven rokken. De laatste plaats die we vandaag aandoen is Tomar, een charmante stad met een grote artistieke en culturele rijkdom. Het visitekaartje van de stad, het klooster Convento de Cristo, is een van de belangrijkste Portugese bouwwerken uit de renaissance. We verblijven vanavond één nacht Fátima.

  5. Dag 5: Fátima, Coimbra en Porto, ca. 220 km

    Fátima is een populaire bestemming voor zowel religieuze pelgrims als toeristen. Het Sanctuarium van Fátima is één van de belangrijkste bedevaartsoorden voor Mariaverering waar pelgrims van over de hele wereld samen komen. Na deze indrukken zullen we Fátima verlaten en doorrijden naar Coimbra. Hier bezoeken we de oudste universiteit van Portugal en een van de oudste van Europa. Er is een bibliotheek van 3 verdiepingen met meer dan 300.000 boeken. Bij binnenkomst lijkt het wel alsof u in de film van Harry Potter bent belandt. Doordat er nog steeds veel studenten studeren en wonen, heeft Coimbra een levendig centrum. We eindigen vandaag in Porto, waar we de aankomende drie nachten verblijven.

  6. Dag 6: Porto, ca. 135 km
    Porto is de tweede stad van Portugal en de stad die het land zijn naam gaf. De Douro doorsnijdt de stad en de oevers van de rivier worden verbonden door onder meer een dubbele stalen brug gemaakt door ingenieur Eiffel. De stad is over een afstand van enkele kilometers trapsgewijs opgetrokken tegen deze oever. Daarachter bevinden zich de oude wijken met hun eigen karakter. Porto heeft meer dan voldoende bezienswaardigheden die in allerlei bouwstijlen ruim vertegenwoordigd zijn, maar de Romaanse Sé kathedraal is wel de bekendste. We zullen vandaag ook kennis maken met de Portugese Port wijn door middel van een proeverij (incl.). Een activiteit welke natuurlijk niet mag ontbreken.

  7. Dag 7: Guimaraes en Braga, ca. 140 km
    We maken vandaag een dagtocht naar Guimaraes en Braga. Het UNESCO-stadje Guimaraes staat als eerste op het programma. We rijden vervolgens door naar Braga. Dit is de 'heilige' stad oftewel het Rome van Portugal. In Portugal zegt men: "In Lissabon wordt geleefd, in Porto gewerkt en in Braga gebeden." De brede hoofdstraat leidt u naar Praça da Republica. De trappen van Bom Jesus zijn eveneens een bezoek waard.
  8. Dag 8: Nederland, ca. 10 km

    Vandaag is alweer de laatste dag van uw vakantie. U wordt naar de luchthaven van Porto gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Vlucht van Amsterdam naar Lissabon v.v. met TAP Air Portugal of Transavia
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffing
  • 1 Stuk handbagage max. 10 kilo p.p. (max. 55 x 40 x 20 cm)
  • 1 Stuk ruimbagage max. 23 kilo p.p. (TAP Air Portugal)
  • Deskundige Nederlandssprekende reisleiding
  • Lokale touringcar met chauffeur
  • 3 Overnachtingen in Lissabon
  • 1 Overnachting in Fátima
  • 3 Overnachtingen in Porto
  • 7x Ontbijt en 7x diner
  • Portproeverij
  • Reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en bijdrage SGR
Niet inbegrepen
  • Niet genoemde maaltijden.
  • Tenzij anders vermeld, zijn optionele excursies en entreegelden voor bijv. kastelen en musea niet inbegrepen. Wij verplichten u tot niets, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Een actueel overzicht volgt bij uw reisdocumenten.

Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema


Anderen bekeken ook