• Excursiereizen
  • Vergelijk 8+ reisbureaus
Excursiereis Slowakije
Home » Excursiereis Slowakije

Excursiereis Slowakije

Slowakije heeft een relatief jonge historie, maar dat maakt het land niet minder interessant. In tegendeel. Het land schittert door de afwisselende landschappen, hooggebergtes en uitgestrekte bossen. Ontdek tijdens een excursie Slowakije historische dorpjes en mooie bezienswaardige gebouwen, het land staat bol van de burchten en kastelen. Laat je verrassen!

€ 679,-
Excursiereis Slowakije

Schitterende natuur en schilderachtige dorpjes tijdens een excursiereis in Slowakije

Slowakije is nog maar een jong land dat gesticht is na het uiteenvallen van Tsjecho-Slowakije in 1993. Slowakije heeft een afwisselende landschap en op deze manier biedt het de toeristen veel boeiende en interessante bezienswaardigheden. Op een paar kilometers wisselen enorme uitgestrekte bossen zich af met pareltjes van historische dorpjes en steden. Zo is er in Slowakije in de zomer als in de winter voldoende gelegenheid om bijvoorbeeld te skiën, wandelen, fietsen, paardrijden en klimmen. Slowakije is nog altijd in ontwikkeling en daarom is er in de schoolvakanties niet altijd sprake van massatoerisme.

Vergelijk excursiereizen naar Slowakije bij deze organisaties

Uitgelichte excursiereizen naar Slowakije

De beste aanbiedingen
Hoge Tatra

Informatie over Slowakije

De officiële taal die gesproken wordt is het Slowaaks. Eigenlijk kunnen we zeggen dat het Slowaaks een mengelmoes is van Russisch, Hongaars en Bulgaars. Het is een erg mooie taal en de lokale bevolking vindt het altijd super als toeristen de basiswoorden proberen. De hoofdstad is Bratislava en Bratislava is erg populair vanwege zijn belangrijke historie en oude gebouwen die erg goed bewaard zijn gebleven. De mensen daar zijn katholiek en u kan er betalen met de euro sinds januari 2009.

Bratislava Slowakije

Bezienswaardigheden Slowakije

Als u van geschiedenis houdt, zal u zich zeker niet vervelen in Slowakije. Er zijn zoveel heel oude gebouwen/ kastelen te bewonderen dat u versteld zal staan over de oudheid van sommige gebouwen. Zo kan u nog dorpjes bewonderen die gesticht zijn in de 16de eeuw.

Spissky hrad
Het kasteelcomplex heeft een oppervlakte van ruim 4 hectare en daarom is dit het grootste kasteelcomplex van Midden-Europa. De oudste delen van het kasteel dateren uit de elfde/ twaalfde eeuw. Het kasteel ligt op een hoge berg en daarom kan men al van ver het kasteel bewonderen. In het kasteel is een museum waar u oude munten, oude wapens, harnassen en marteltuigen kunt bewonderen uit die tijd.

Vlkolinec
Vlkolinec staat bekend om zijn traditionele houten huisjes die zoals driehonderd jaar geleden in pastelkleuren werden geverfd. Deze huisjes hebben het aanzien precies of ze zijn gemaakt van koek en snoepjes. Op het marktplein van het dorpje staat een klokkentoren die dateert uit 1770 en die nog elke dag wordt geluid door de lokale klokkenluider.

Nationaal park Hoge Tatra
De gebergtes zijn een van de meest bezochte delen van Slowakije. In de winter kan me er gerust skiën en in de zomer is er genoeg gelegenheid om de rust op te zoeken door lekker te fietsen. In totaal zijn er 85 bergmeren en enkele watervallen te vinden.

kerkje in het natuurgebied

Keuken en cultuur

Door de historische invloeden is de keuken van Slowakije gebaseerd op Hongaarse, Oostenrijkse en Boheemse invloeden. Traditioneel gezien gebruikt de Slowaakse keuken varkensvlees, zuurkool en aardappelen. Mensen zijn er vriendelijk en altijd bereid om toeristen te helpen. Als u op een terras iets gaat drinken is het normaal om altijd een beetje fooi te geven.

Excursie-reizen.nl - © 2024