• Excursiereizen
  • Vergelijk 8+ reisbureaus
Excursiereis België
Home » Excursiereis België

Excursiereis België

Een leuke excursiereis maken in het land van onze zuiderburen? België is rijk aan mooie steden en leuke kustplaatsjes. Met name de excursiereizen naar de Belgische Kust zijn zeer geliefd. Bezoek verder natuurlijk Brugge, Gent en Brussel! Ontdek alle opties voor excursiereizen naar Belgie op deze pagina!

€ 89,-
Excursiereis België

Vergelijk excursiereizen naar België bij deze organisaties

Top 3 excursiereizen naar België

Uitgelichte reizen
15 dg cruise Groot Brittannië Schotland en Ierland België TUI.nl
15 dg cruise Groot Brittannië Schotland en Ierland
€3419.00
De Vlaamse kust, Blankenberge België De Jong Intra Vakanties
De Vlaamse kust, Blankenberge
€579.00
16 dg cruise Van Rotterdam naar Fort Lauderdale Amerika TUI.nl
16 dg cruise Van Rotterdam naar Fort Lauderdale
€3394.00

Een mooie excursiereis in het land van onze zuiderburen

België, het land van chocolade, friet en bier maar ook het middelpunt van de Europese Unie. Een aanrader om dit land te bezoeken. Het koninkrijk België grenst aan Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Met zijn 11 miljoen inwoners is het een vrij klein land maar heel dicht bebouwd. Er zijn 3 officiële landstalen namelijk het Nederlands, het Frans en het Duits. België is ontstaan tijdens de Belgische revolutie in 1830 toen het zich afscheidde van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden.

België heeft u veel te bieden op cultureel en culinair vlak. Denk maar aan de meer dan duizend verschillende soorten bieren die op wereldvlak heel hoog scoren. En ook natuurlijk niet te vergeten, de lekkerste chocolade verwerkt in heerlijke pralines. Tevens op culinair vlak hebben zij de meeste sterrenchefs dan elk ander land. Maar natuurlijk hoeft u niet steeds op restaurantbezoek te gaan, u kan genieten van de zovele frituren die er overal en in elk dorp wel zijn. Want België is ook bekend om zijn frieten.

Brussel

Als u op excursiereis gaat naar België mag u zeker Brussel niet vergeten de bezoeken. Brussel is de hoofdstad van België en het Europese middelpunt van de Europese Unie. U vindt er tal van historische gebouwen en musea zoals het justitiepaleis, het stadhuis van Brussel, het Jubelpark en nog veel meer. Het stripmuseum is dan weer een aanrader voor elke stripliefhebber. In Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België kan elke kunstliefhebber dan weer uren ronddolen. Uiteraard moet u ook een bezoekje brengen aan “Manneke Pis” , het symbool van de stad Brussel. Dit kleine ventje is 58 cm hoog en stelt een kindje voor dat plast in een fontein. Bij speciale gelegenheden wordt dit standbeeld uitgedost in verschillende klederdrachten of kan hij in plaats van water ook bier plassen.

Brussel
Brugge

Brugge

Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. Brugge is vooral bekend om zijn kant en kantklossers. Het hele historisch centrum van de stad is Unesco werelderfgoed. Doorheen het centrum van Brugge lopen de reien. Deze kleine kanaaltjes zijn af te varen met een toeristenboot. Door deze reien wordt Brugge het Venetië van het Noorden genoemd. Verder is er nog de Heilige bloedkapel waar het heilig bloed wordt bewaard. En een aantal interessante musea zoals het Kantmuseum en het Bruggemuseum waar 11 historische musea ondergebracht zijn. Voor een romantische wandeling is het Minnewaterpark een aanrader. Daar kan u genieten van een rustige omgeving met heel groen en natuur.

Gent

Vergeet ook niet om even een tussenstop te maken in Gent waar u tal van bekende bouwwerken en historische monumenten kan bezoeken zoals de 95 meter hoge belforttoren, de Sint-Baafskathedraal (bekend van het gestolen schilderij van de rechtvaardige rechters, het paneel van het Lams God geschilderd door Van Eyck). Gastronomisch genieten kan u in de tal van restaurants gelegen in het centrum van de stad.

Graslei in gent
Excursie-reizen.nl - © 2024