• Excursiereizen
  • Vergelijk 8+ reisbureaus
Excursiereis Kroatië
Home » Excursiereis Kroatië

Excursiereis Kroatië

Kroatië op z’n best ontdekken? Ga mee op excursiereis naar alle hoogtepunten. Keuze uit o.a. de regio’s Istrië en Dalmatië. Ontdek op deze pagina de mogelijkheden voor busreizen, groepsreizen & individuele reizen naar Kroatië.

€ 489,-
Excursiereis Kroatië

Maak kennis met de vele hoogtepunten van Kroatië!

Kroatië is een bestemming die absoluut de moeite van een excursie waard is. U geniet hier van schitterende kustlijnen, idyllische eilanden en prachtige baaien. Maar niet alleen het natuurschoon van Kroatië is een reden om dit land te bezoeken, ook wat cultuur betreft kunt u hier uw hart ophalen. U vindt hier namelijk prachtige historische steden. Daarnaast is een groot voordeel van een reis naar Kroatië dat het eigenlijk helemaal niet zo heel ver weg is. Maar toch is het een land met vrijwel altijd heerlijk hoge temperaturen.

Vergelijk excursiereizen naar Kroatië bij deze organisaties

Top 3 excursiereizen naar Kroatië

Uitgelichte reizen
11 dg cruise Oostelijke Middellandse Zee Griekenland TUI.nl
11 dg cruise Oostelijke Middellandse Zee
€1461.00
12 dg cruise Italië Kroatië en Montenegro Griekenland TUI.nl
12 dg cruise Italië Kroatië en Montenegro
€1441.00
11-daagse rondreis Kroatië Compleet Kroatië TUI.nl
11-daagse rondreis Kroatië Compleet
€1068.00

Parel in Zuid-Europa

Kroatië ligt in het zuiden van Europa. Het westen van het land is voor toeristen meestal het aantrekkelijkst omdat hier de kust te vinden is. In de Adriatische zee liggen ook nog heel wat eilandjes die een bezoekje zeker waard zijn. De hoofdstad van Kroatië is Zagreb en deze stad bevindt zich in het noorden van Kroatië. Deze stad is vrij groot en heeft zo’n miljoen inwoners. Men betaalt in Kroatië met de Kuna en de koers van deze munt is vrij stabiel ten opzichte van de euro te noemen. Een Kuna is ongeveer €0,135 waard. De inwoners van het land spreken Kroatisch. Dit is een Slavische taal die wel wat op het Russisch lijkt. In de toeristische gebieden verstaat men de Duitse en Engelse taal vaak wel redelijk.

Rovinj in Kroatië
Plitvice watervallen

Bezienswaardigheden & cultuur

Er zijn in Kroatië een heel aantal mooie steden te vinden. Bijvoorbeeld de hoofdstad Zagreb is zeer de moeite waard om te bezoeken. Deze stad ligt langs de oever van de Sava rivier en op de helling van de Medvednica berg. In het centrum zijn veel musea, monumenten, kerken en winkels. Een andere schitterende stad om te bezoeken is bijvoorbeeld Sibenik, echt een parel om te zien, gelegen aan de Adriatische kust. U vindt hier ook de St. Jacob Kathedraal welke genoemd wordt op de werelderfgoedlijst van Unesco. Verder zijn er veel gebieden waar heerlijk gewandeld kan worden en uiteraard is het ook heerlijk om tijd door te brengen aan de kust.

Uitgelichte plekken om te bezichtigen

Een aantal plaatsen die u echt bezocht moet hebben wanneer u naar Kroatië reist zijn o.a. De Plitvice meren. Deze bevinden zich in het schitterende Nationale Park Plitvice. Er zijn hier zo’n 16 meren en wel meer dan 70 watervallen te bewonderen. Werkelijk adembenemend mooi. Ook het Amfitheater van Pula moet u echt bezoeken. Het is een monumentaal gebouw, in de Romeinse tijd gebouwd. Het bestaat uit drie verdiepingen. Daarnaast is ook het kasteel Veliki Tabor nog zeer de moeite waard. Dit kasteel is in de middeleeuwen gebouwd in gotische stijl. Het is zeer goed bewaard gebleven en in het kasteel bevindt zich ook nog een museum.

Keuken & cultuur van Kroatië

De keuken van Kroatië is een heterogene keuken en wordt door verschillende omliggende regio’s beïnvloedt. Het ligt er dus maar aan waar u zich in het land bevindt, hoe de keuken is. Dit verschilt sterk per regio. In het binnenland eet men namelijk vooral nog oud-Slavisch en in de kuststroken vindt u een mix tussen de Griekse, Romeinse en Italiaanse keuken.

Cultuur

De Kroaten zijn mensen die echt trots zijn op hun eigen land. In eerste instantie kunnen ze wat stug overkomen, maar ten diepste zijn het zeer vriendelijke en gastvrije mensen. Er is hier onder de mensen nog een echte authentieke sfeer te vinden, vooral in de plaatsen waar nog niet veel toeristen zijn geweest.

Peka een Dalmatisch Gerecht
Excursie-reizen.nl - © 2024