• Excursiereizen
  • Vergelijk 8+ reisbureaus
Excursiereis Frankrijk
Home » Excursiereis Frankrijk

Excursiereis Frankrijk

Het schitterende Frankrijk heeft alle ingrediënten in huis voor een mooie excursiereis. Ga bijvoorbeeld naar Normandië en bezoek de invasiestranden, bezoek hoofdstad Parijs met al haar schoonheden of kies voor de Franse Zuidkust met blikvangers als Monaco en Cannes. Vergelijk op deze pagina alle excursiereizen naar Frankrijk!

€ 159,-
Excursiereis Frankrijk

Van Parijs tot Normandië: ontdek de hoogtepunten van Frankrijk!

Frankrijk is een land in West-Europa. De hoofdstad van Frankrijk is Parijs. Frankrijk staat over het algemeen bekend om de stedentrips naar Parijs en de vakanties aan de kust in Frankrijk. Het land biedt echter ook genoeg mogelijkheden tot excursiereizen. Frankrijk heeft namelijk prachtige landschappen, waaronder de provincie Bretagne. In deze provincies kunt u genieten van prachtige kastelen en uiteraard prachtige landschappen. Frankrijk heeft meer van deze provincies en uiteraard nog meer prachtige steden. Kortom: een excursiereis naar Frankijk zult u aangenaam verassen. Bekijk snel het aanbod van onze aanbieders voor het hele Frankrijk aanbod.

Op onze website vergelijken we uitsluitend bus excursiereizen naar Frankrijk. Wilt u liever een van de vele Franse eilanden bezoeken? Dan is een fly drive wellicht meer iets voor u. Dit is een combinatie van een vluchten, hotels en huurauto. De ideale manier om zelfstandig het beste van een land te zien! Onze partners van FlyDriveXL.nl helpen u graag bij het vinden van een leuke fly drive. Wat dacht u van een fly drive naar Corsica? Bekijk het op de website van onze partner!

Vergelijk excursiereizen naar Frankrijk bij deze organisaties

Top 3 excursiereizen naar Frankrijk

Uitgelichte reizen
Tour de France Frankrijk De Jong Intra Vakanties
Tour de France
€1499.00
12-daagse rondreis Sardinië & Corsica Frankrijk TUI.nl
12-daagse rondreis Sardinië & Corsica
€1303.00
10 dg cruise Zuid Frankrijk en Italië Frankrijk TUI.nl
10 dg cruise Zuid Frankrijk en Italië
€1892.00

Waarom een excursiereis naar Frankrijk?

Waarom naar Frankrijk? Frankrijk is al sinds de vroege Middeleeuwen het culturele centrum van Europa. Politieke ideeën, culturele ontwikkelingen, economische theorieën – Frankrijk levert in bulk. Denk alleen al aan Voltaire, Karel de Grote en Napoleon: grootsheid zit de Fransen in de genen. Naast zijn indrukwekkende cultuur is Frankrijk bovendien een land met een buitengewoon mooie en gevarieerde omgeving. Torenhoge bergen in het alpengebied, witte kliffen aan de Normandische kust, en prachtige stranden in het warme zuiden: voor iedereen is er wat wils. Kortom, als u nog nooit in Frankrijk bent geweest: begin snel met pakken!

Algemene informatie over Frankrijk

Frankrijk heeft een bevolking van ruim 66 miljoen inwoners, waarvan een groot deel in het zogeheten Île-de-France wonen, de omgeving rondom Parijs. De voertaal in Frankrijk is natuurlijk het Frans, hoewel er in de Elzas (Noordoost Frankrijk) ook Duits wordt gesproken. Fransen waarderen het bovendien enorm als buitenlanders de taal goed spreken, dus leer alvast wat woordjes voor u op reis gaat!

Le Mont Saint-Michel
Loire vallei

Bezienswaardigheden in Frankrijk

Een lijst van Franse bezienswaardigheden is, logischerwijs, aan de lange kant. We noemen hier slechts enkele van de meest bekende en indrukwekkendste voorbeelden. In Parijs is de Eiffeltoren natuurlijk een van de grootste publiekstrekkers, voltooid in 1889 staat het nu bekend als een van de niet-klassieke wereldwonderen. Bezoeken dus! Frankrijk is echter ook de plaats om Romeinse en Middeleeuwse wonderen te bezoeken, zoals de volgende voorbeelden illustreren. De Pont du Gard, een Romeins aquaduct niet ver van Nîmes, is een vrijwel ongeschonden getuigenis van de monumentale Romeinse erfenis. Geen optie, een verplichting. Ook de Middeleeuwen zijn in Frankrijk goed vertegenwoordigd. Over Mont Saint-Michel, een klein rotsachtig schiereiland voor de Normandische kust, waarop een abdijcomplex is gebouwd, zou je zonder moeite een boek vol kunnen schrijven. Een absolute aanrader.

De Franse cultuur en keuken

De Franse keuken is wereldberoemd en dat is eigenlijk een understatement. De beste wijnen en kazen zijn afkomstig uit dit Europese land, zonder enige twijfel. Daarnaast zijn er, voor de avonturiers, ook wat spannende gerechten. Denk hier bijvoorbeeld aan escargots (slakken) of het beruchte foie gras (ganzenlever). Ook literaire connaisseurs zullen in Frankrijk wel aan hun trekken komen. Schrijvers als Guy de Maupassant, Honoré de Balzac, Emile Zola en natuurlijk de beruchte Michel Houellebecq zijn al reden genoeg om het land eens te bezoeken.

Wie op zoek is naar een afwisselende en bruisende vakantie is bij Frankrijk aan het juiste adres. Diners waar uw mond van gaat wateren, steden waarbij één wandeling gewoon niet volstaat en een gevarieerde natuur die vrijwel alle Europese flora en fauna in zich verenigt – Frankrijk heeft het allemaal!

Restaurants Frankrijk
Excursie-reizen.nl - © 2024