• Excursiereizen
  • Vergelijk 8+ reisbureaus
Excursiereis Noorwegen
Home » Excursiereis Noorwegen

Excursiereis Noorwegen

Scandinavië: het noordelijke gedeelte van Europa staat eigenlijk bekend om de typerende stijl, cultuur en gebruiken. Noorwegen behoort daar ook zeer zeker toe, het is een pracht lang met een rijke natuur. Het is het land van de fjorden, gletsjers en uitgestrekte bossen. Kamperen aan het meer, wandelen langs de kliffen en varen over de stille wateren. Natuurlijk staat Noorwegen ook bekend om het noorderlicht, zijn rijke historie omtrent de Vikingen en de zeer vriendelijke, open bevolking. Tijdens een excursiereis Noorwegen zie je alle highlights!

€ 799,-
Excursiereis Noorwegen

Ontdek de Noorse Fjorden, Oslo & meer!

Noorwegen is een land gelegen in Noord-Europa, het land behoort tot Scandinavie. De hoofdstad van Noorwegen is Oslo. Noorwegen is een land waarin grote delen worden gedomineerd door prachtige bossen, fjorden, gletsjers en meren. Dit zijn dan ook direct de kenmerken van het Noorse landschap. Dus bent u een natuurliefhebber? Dan doet u er goed aan om een excursiereis Noorwegen te boeken! Noorwegen biedt echter nog veel meer, namelijk prachtige steden, rotsen, havens en meer! Een excursiereis naar Noorwegen is dus een echte aanrader!

Vergelijk excursiereizen naar Noorwegen bij deze organisaties

Top 3 excursiereizen naar Noorwegen

Uitgelichte reizen
12 dg cruise Noordkaap met Alesund en Bergen Duitsland TUI.nl
12 dg cruise Noordkaap met Ålesund en Bergen
€1461.00
De fantastische Fjorden Noorwegen De Jong Intra Vakanties
De fantastische Fjorden
€1579.00
8 dg cruise Ontdek Noorwegen Nederland TUI.nl
8 dg cruise Ontdek Noorwegen
€1347.00

Over Noorwegen

Dit Scandinavische land was ooit de thuisbasis van Vikingen. Tegenwoordig geniet Noorwegen grote populariteit als toeristische bestemming vanwege de vele langgerekte fjorden en het mysterieuze noorderlicht. In de zomer is het boven de poolcirkel 24 uur per dag licht. Noren vieren dit met festivals die bezoekers trekken uit de hele wereld.

Algemeen
• Aantal inwoners: 5 miljoen
• Hoofdstad: Oslo
• Munteenheid: Noorse Kroon
• Buurlanden: Zweden, Finland en Rusland.

Dorp in de bergen van Noorwegen
Noorderlicht in Noorwegen

Bezienswaardigheden in Noorwegen

De adembenemende natuur van Noorwegen leent zich uitstekend voor een actieve vakantie. U kunt bergbeklimmen, kajakken, zwemmen, fietsen en wandeltochten maken. Wildkamperen mag in Noorwegen, mits u uit de buurt blijft van boerderijen en landbouwgrond. In het land vindt u veel overblijfselen van de Vikingen, niet alleen rovers, maar ook handelslieden en ontdekkingsreizigers.
Een stedentrip naar Oslo is zeer aan te raden. De hoofdstad, omringd door tientallen eilanden, is met haar talrijke restaurants en bars een bezoek meer dan waard.

Fjorden
Noorwegen is vooral een populaire bestemming vanwege de door steile bergwanden omringde fjorden. Fjorden zijn door gletsjers uitgeslepen valleien, gevuld met zeewater. Twee van hen, de Geiranger- en de Nœrøyfjord, staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. National Geographic heeft de Noorse fjorden uitgeroepen tot meest populaire Werelderfgoedbestemming.

Midzomernachtzon
In de zomer is het boven de poolcirkel 24 uur per dag licht, doordat de zon daar niet onder gaat. Noren grijpen dit fenomeen aan om bijzondere evenementen te organiseren. Bekend zijn het Traenafestivalen, een uniek muziekfestival op het eiland Traena, en het inheemse Riddu Ridduy festival, bezocht door artiesten en publiek uit de hele wereld.

Noorderlicht
Van herfst tot voorjaar kunt u boven de poolcirkel getuige zijn van een sprookjesachtig natuurfenomeen: het noorderlicht, ofwel aurora borealis. Deze nachtelijke, groene lichtshow wordt veroorzaakt door zonnedeeltjes, die in contact komen met het magnetische schild rond de aarde. Een onvergetelijke ervaring die het hoogtepunt vormt van menig excursiereis.

Cultuur & keuken

Cultuur
• Nationale feestdag: 17 mei. Noorwegen viert dat het in 1814 op deze dag haar eigen grondwet kreeg, na eeuwen van overheersing door Denemarken. In het hele land vinden kinderparades plaats met orkesten en kleurrijke vlaggen. Aan de grootste parade in Oslo doen meer dan 100 scholen mee.
• De Samen, beter bekend als Lappen, zijn een inheems volk in het noorden van Noorwegen. De Samen, verwant aan de Mongolen, staan bekend om hun kleurrijke kleding en de kuddes rendieren die zij hoeden.

Keuken
De traditionele Noorse keuken kent vis- en wildgerechten. Vis wordt gepekeld, gegrild en gerookt. Lutefisk is stokvis (gedroogde kabeljauw), gedompeld in loog. De bereiding komt voort uit noodzaak: vis moest langere tijd bewaard blijven. Vooral rond Kerstmis vind je Lutefisk op menig eettafel aan de westkust.

Haven in Noorwegen
Excursie-reizen.nl - © 2024