• Excursiereizen
  • Vergelijk 8+ reisbureaus
Excursiereis Spanje
Home » Excursiereis Spanje

Excursiereis Spanje

Spanje is een heerlijk vakantieland met veel afwisseling: van hoofdstad Madrid tot de Picos de Europa. En van het populaire zuidelijk gelegen Andalusië tot wereldstad Barcelona. Een excursiereis naar Spanje is dan ook een goed idee: kiest u voor een complete rondreis of gaat u voor het ontdekken van een specifieke regio? Ontdek de opties op deze pagina!

€ 549,-
Excursiereis Spanje

Maak kennis met het authentieke Spanje tijdens een excursiereis

Wanneer u van originele cultuur, verrassend eten en lekker weer houdt en toch niet te ver wilt reizen, dan is Spanje uw ideale vakantie bestemming. De excursiereis Spanje leidt u langs een tal van bezienswaardigheden, laat u kennismaken met de Spaanse keuken en de verschillende culturen die dit prachtige land rijk is. U maakt kennis met het authentieke Spanje.

Vergelijk excursiereizen naar Spanje bij deze organisaties

Top 3 excursiereizen naar Spanje

Uitgelichte reizen
8 dg cruise Architectuur Historie en Cultuur Frankrijk TUI.nl
8 dg cruise Architectuur Historie en Cultuur
€709.00
8 dg cruise Parels van de West Middellandse Zee Frankrijk TUI.nl
8 dg cruise Parels van de West Middellandse Zee
€709.00
11 dg cruise Griekse eilanden Turkije en Malta Griekenland TUI.nl
11 dg cruise Griekse eilanden Turkije en Malta
€1343.00

Algemene info over Spanje

Het Koninkrijk Spanje ligt samen met Portugal op het Iberisch schiereiland en is ruim 12 maal groter dan Nederland. Het inwonersaantal is met ruim 47 miljoen mensen amper 3 maal hoger het Nederlandse, wat Spanje een redelijk dun bevolkt land maakt. In 2002 is de Spaanse valuta Peseta vervangen door de Euro. Het klimaat gaat in de oostelijke helft van Spanje over van mediterraan in het noorden tot subtropisch in het zuiden. Het midden van Spanje heeft bijna een woestijn,- of landklimaat, terwijl het noordwesten gekenmerkt wordt door een zeeklimaat.

Parc Gaudi in Barcelona
Tapas eten

Cultuur & Gastronomie

Cultuur
Spanje heeft een grote rijkdom aan verschillende culturen. Van de mondaine kustplaatsen met hun populaire stranden tot de schilderachtige, dromerige vissersplaatsjes. Naast het bruisende uitgaansleven in de hoofdstad Madrid en Barcelona vindt u in Andalusië nog sfeervolle “cantina’s” waar de flamenco gitaristen en dansers u een onvergetelijke avond bieden.

Gastronomie
De Spanjaarden eten erg veel buiten de deur, hierdoor is er een keur aan gezellige restaurantjes. Er worden bij voorkeur twee warme maaltijden per dag genuttigd. Eén ’s middags en één ’s avonds waarbij de wijn rijkelijk vloeit. Iedere regio heeft weer zijn culinaire specialiteiten. Het meest bekend is wel de tapas, waarvan je in Spanje duizenden variëteiten kunt proeven. De Spanjaarden eten verhoudingsgewijs veel vis. Het eten typeert zich door zijn simpelheid, versheid en kwaliteit.

Bezienswaardigheden in Spanje

Door zijn rijke geschiedenis beschikt Spanje een schat aan historische bezienswaardigheden waarvan er maar liefst 44 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Zo is het Alhambra in Granada absoluut de moeite waard. De kunstschatten en met name de fijn uitgevoerde islamitische kunst zijn van grote waarde en een uniek voorbeeld van Moorse kunst in Europa.

De Sagrada Família in Barcelona is een door Antoni Gaudi ontworpen basiliek. Bijzonder is dat deze kerk met een enorme hoeveelheid ornamenten nog niet af is. De bouw begon in 1882 en men verwacht de kerk in 2026 pas te voltooien, wat al een bezienswaardigheid op zich is. Wanneer bezoekt u immers de nieuwbouw van een historische kathedraal! In het zuiden van Spanje ligt Córdoba, waarvan het gehele historische centrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Naast nog originele Romeinse bouwwerken vindt u hier veel sporen van de Moorse, Byzantijnse, Syrische, Perzische en Gotische cultuur. Daarnaast zijn ook Renaissance,- en barokinvloeden terug te vinden.

Alhambra
Excursie-reizen.nl - © 2024