• Excursiereizen
  • Vergelijk 8+ reisbureaus
Excursiereis Duitsland
Home » Excursiereis Duitsland

Excursiereis Duitsland

Duitsland heeft veel te bieden: natuur, leuke steden, gezellige dorpjes en lekker eten. Het land ligt bovendien op enkele uren rijden van Nederland en is daardoor ideaal voor een bus excursiereis. Wat dacht je van het Zwarte Woud, hoofdstad Berlijn of een reis langs de hoogtepunten van het Beierse Woud? Vergelijk alle excursiereizen op deze pagina!

€ 199,-
Excursiereis Duitsland

Geniet van de hoogtepunten bij onze Oosterburen

Duitsland is een land in Europa en tevens het buurland van ons eigen land, Nederland. Ondanks de korte afstand is Duitsland een prachtig land voor een excursiereis. Duitsland biedt moderne steden, authentieke dorpjes en prachtige landschappen. Dit zorgt voor vele bezienswaardigheden, zo kunt u prachtige oude gebouwen zien in bijv. Berlijn maar u kunt ook het Zwarte Woud gaan bekijken in Duitsland! Kortom: Bekijk snel het aanbod van onze aanbieders, de meeste aanbieders bieden excursiereizen met al deze activiteiten!

Vergelijk excursiereizen naar Duitsland bij deze organisaties

Alle excursiereizen Duitsland van vele reisorganisaties

Top 3
15 dg cruise Noorwegen Noordkaap en Spitsbergen Duitsland TUI.nl
15 dg cruise Noorwegen Noordkaap en Spitsbergen
€3599.00
Fietsen langs de Oostzee en Mecklenburgse meren Duitsland Oad
Fietsen langs de Oostzee & Mecklenburgse meren
€919.00
13 dg cruise Ontdek Scandinavië Denemarken TUI.nl
13 dg cruise Ontdek Scandinavië
€1622.00

Maak kennis met de diversiteit van Duitsland

Duitsland is een interessant land. Zo dichtbij en toch zo anders. Een excursiereis naar Duitsland is een ideale manier om ons buurland beter te leren kennen. Van zandstranden in het noorden tot hoge Alpen in het zuiden en rivier- en wijngebieden daar tussenin. Met zijn cultuur, architectuur en vooral zijn geschiedenis is dit land bij uitstek geschikt om met deskundige gidsen te bezoeken.

Afwisselend landschap

De variatie in het landschap is een van de eerste dingen die opvallen. Er is laagland in het noorden, middelgebergte in centraal Duitsland en de hogere berggebieden in het zuiden. Ook het klimaat varieert, met een zeeklimaat in het noorden en een hooggebergteklimaat in het zuiden van het land. Met een aantal inwoners van ruim 82 miljoen heeft het land het hoogste aantal inwoners van alle EU-landen. De hoofdstad is Berlijn en net als in Nederland wordt de euro als munteenheid gebruikt. Het land is een federale republiek en heeft zestien deelstaten.

Steden, kusten of bergen

Als u graag steden bezoekt zijn Keulen, Frankfurt, München, Heidelberg, Dortmund en natuurlijk Berlijn prima reisbestemmingen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een van de vele bos- en berggebieden zoals het Harzgebergte in het midden van Duitsland of de Beierse Alpen in het zuiden met de Zugspitze als hoogste punt op 2962 meter. Aan de kusten van de Noordzee en de Oostzee vindt u de Duitse badplaatsen met witte zandstranden waar u kunt zwemmen, zeilen of van de zon genieten.

Neuschwanstein
Holocaust-monument in Berlijn

Bezienswaardigheden Berlijn

Als u ervoor kiest om naar de hoofdstad Berlijn te gaan is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan:

  • Het Holocaust Monument – Dit monument is gemaakt ter herdenking aan de vermoorde Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  • De Berlijnse Muur – De muur die de stad Berlijn in tweeën splitste van 1961 tot 1989.
  • Het Pergamon Museum – Het beroemde archeologiemuseum.

Currywurst; bezoek het museum

Er wordt bij de Duitse keuken meestal terecht gedacht aan sauerkraut met braadworst en aan vleesgerechten. De ‘Bratwurst’ is dan ook populair en vooral ook de ‘Currywurst’. Met currysaus en vaak met een portie patat. In Berlijn bestaat zelfs het Currywurst Museum!

Currywurst eten in Duitsland
Excursie-reizen.nl - © 2024