• Excursiereizen
  • Vergelijk 8+ reisbureaus
Excursiereis Oostenrijk
Home » Excursiereis Oostenrijk

Excursiereis Oostenrijk

Oostenrijk is een heerlijk land voor een excursiereis. Het land is groen en gastvrij, ga mee en rijd langs de schitterende berggebieden zoals in Tirol en Karinthië. En wissel deze af met authentieke bergdorpjes en grote steden als Wenen en Salzburg. De Oostenrijkse keuken kent bovendien veel heerlijke top gerechten. Kortom: een excursiereis Oostenrijk is een uitstekend idee. Vergelijk direct de opties!

€ 599,-
Excursiereis Oostenrijk

Wissel steden af met romantische bergdorpjes in Oostenrijk

Oostenrijk is een fantastisch land in Centraal Europa. De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen. Oostenrijk staat in Nederland vooral bekend om de wintersport vakanties, het land biedt echter veel meer dan dit! Oostenrijk heeft uiteraard prachtige landschappen voor de natuurliefhebbers, bergen en gletsjers zult u vrijwel overal in Oostenrijk tegenkomen. Het land biedt verder veel prachtige steden waar u vele bezienswaardigheden zult aantreffen. Kortom: Oostenrijk heeft alle ingredienten voor een fantastische excursiereis, bekijk het aanbod van onze aanbieders en laat u inspireren.

Vergelijk excursiereizen naar Oostenrijk bij deze organisaties

Alle excursiereizen Oostenrijk van vele reisorganisaties

Top 3
Busreis Nauders en het spoor van de Bernina Express Oostenrijk Oad
Busreis Nauders en het spoor van de Bernina Express
€799.00
Busreis Wenen, in de voetsporen van Elisabeth Oostenrijk Oad
Busreis Wenen, in de voetsporen van Elisabeth
€699.00
Christelijke reis 8 dg busreis Hartje Tirol Oostenrijk TUI.nl
Christelijke reis 8 dg busreis Hartje Tirol
€675.00

Bezienswaardigheden in Oostenrijk

Hoewel Oostenrijk een favoriete bestemming is voor wintersport heeft dit land nog zoveel meer te bieden zoals prachtige bezienswaardigheden en de mooiste stukjes natuur. Tijdens een busreis kom je langs prachtige rivieren, gletsjers en hoge bergtoppen vol met sneeuw. Van bekende plaatsen als Tirol, Wenen en Salzburg tot minder bekende plaatsen als Nassereith en Ötztal. Doordat er meerdere stops worden gemaakt tijdens de reis heb je de gelegenheid om diverse bezienswaardigheden te bekijken. Hier krijg je zelf de tijd om op je gemak rond te lopen en de plaats te verkennen. Een aantal onmisbare bezienswaardigheden van Oostenrijk zijn:

Eisriesenwelt buitenkant grot

De Eisriesenwelt grot in Werfen

Ten zuiden van Salzburg in het plaatsje Werfen vind je de grot van Eisriesenwelt. Dit is een grote grot gemaakt van kalksteen en ijs. De reden dat deze grot een bezoekje verdiend is omdat dit de grootste ijsgrot van de wereld is met maar liefst 42 kilometer aan gangenstelsel. De tunnel van de grot blijft maar groeien door het smeltwater en de wind die door de tunnels wordt geblazen. Hierdoor ontstaan er ook prachtige figuren binnenin de tunnels van deze grot. Je kunt een wandeling maken door de grot waarbij je een stukje door de tunnels kunt lopen. Hier zie je prachtige ijsfiguren die door de natuur zelf zijn ontstaan. De grot is te bezoeken van mei tot en met eind oktober.

Hohenwerfen kasteel

Kasteel Hohenwerfen in Salzburgerland

Je kunt een bezoekje aan dit kasteel perfect combineren met een bezoekje aan de grot van Eisriesenwelt doordat beide in Salzburg liggen. Dit grote kasteel kun je mag je betreden waarbij je een rondleiding kunt krijgen met alle informatie over het kasteel. Daarnaast is er ook een roofvogelshow die je bij kunt wonen. Naast dat het kasteel zeker de moeite waard is heb je ook een prachtig uitzicht op Salzburgerland.

Karlskirche Wenen

Karlskirche in Wenen

Wanneer je in Wenen bent mag een bezoekje aan de Karlskirche niet ontbreken. Deze rooms-katholieke kerk heeft een lange geschiedenis en werd tussen 1716 en 1739 gebouwd. Zowel van buiten als van binnen is deze kerk prachtig. Je vindt veel beschilderingen en een mooi fresco plafond in de koepel welke je van dichtbij kunt aanschouwen. Via een glazen lift kun je 30 meter omhoog naar de koepel van deze kerk om het plafond van dichtbij te aanschouwen. Ook kun je hier over de hele stad uitkijken.

Festung Hohensalzburg

Festung Hohensalzburg in Salzburg

De Festung Hohensalzburg is niet te missen doordat dit de hoogste uitstekende burcht van Salzburg is met een hoogte van 506 meter. De ligging van dit kasteel was strategisch doordat het kasteel hierdoor niet verovert kon worden. Hierdoor is dit een van de best bewaarde kastelen en ook meteen een van de grootste kastelen van Europa.

Het kasteel werd in 1077 gebouwd en is tot die tijd maar een aantal keer belegerd. Binnen in het kasteel kun je de gouden kamer en de gouden hal bezichtigen samen met de slaapkamer van de prins-bisschop en de kapel. Naast een bezoekje aan dit kasteel kun je ervoor kiezen om een stadswandeling te maken om meer over de geschiedenis te weten te komen van deze plaats.

Op excursiereis naar Oostenrijk? Dit zijn de meest gestelde vragen!

Wat zijn populaire bestemmingen in Oostenrijk?

Afhankelijk van de activiteiten die je wilt gaan doen in Oostenrijk zijn er een aantal populaire plaatsen die zeker een bezoekje waard zijn. Zo zijn er veel bezienswaardigheden in Salzburg, Salzburgerland, Tirol, Karinthië en Wenen. Veel busreizen gaan naar Tirol, Wenen of Salzburg en rijden langs de mooiste plekjes waar je verschillende excursies kunt doen. Wanneer je naar Oostenrijk gaat voor wintersport kun je kiezen voor Tirol of Salzburg.

Welke soort excursiereizen worden er aangeboden naar Oostenrijk?

Er zijn meerdere excursiereizen naar Oostenrijk waaronder de drielandenreis. Hierbij ga je eerst naar Duitsland en vervolgens kom je op dag twee uit in Oostenrijk. De volgende dagen kom je langs Zwitserland en Italië waar je de tijd hebt om zelf je eigen gang te gaan. Tegen het einde van de reis ga je weer terug naar Duitsland en vervolgens eindigt de reis weer in Nederland. Er zijn ook meerdere reizen die gericht naar Wenen of Tirol gaan waarbij je de eerste dag in Duitsland overnacht en vervolgens doorrijdt naar Wenen of Tirol.

De busreizen duren doorgaans zo’n 6 tot 8 dagen waarbij je wordt gebracht naar de mooiste plekken en stadjes. Hier kun je zelf activiteiten uitvoeren die jij wilt doen en krijg je de tijd en de ruimte om de plekken te verkennen die jij graag wil zien. Je hebt doorgaans een aantal vrije dagen die je helemaal zelf kunt indelen. Op die dagen blijf je vaak langer op dezelfde plek. De rest van de dagen breng je veelal door in de bus die je weer naar het volgende punt brengt.

Wat zit er bij een gemiddelde excursiereis inbegrepen?

Wanneer je een excursiereis boekt kan het per aanbieder verschillen wat er bij de reis zit inbegrepen. In de meeste gevallen betaal je bij het boeken van de reis voor de busrit, hotelovernachtingen en eventuele excursies. Vaak zitten hierbij ook het ontbijt van het hotel inbegrepen. Tijdens de reis neem je plaats in een comfortabele tourbus waar je voldoende ruimte hebt om je spullen op te bergen. Je brengt hier immers meerdere uren door. Het is aan te raden om zelf eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Je eigen kussen kan ervoor zorgen dat je helemaal comfortabel bent in de tourbus.

Hoeveel uur rijden is het met de bus naar Oostenrijk?

De reis naar Oostenrijk kan verschillen per excursiereis. Dit komt doordat de ene bus meerdere stops maakt tussendoor. Zo rijden de meeste bussen eerst naar Duitsland om daar te overnachten. Vanaf Nederland naar Oostenrijk zit je doorgaans zo’n 16 uur in de bus. Dit hangt ook af van de plaatst die je gaat bezoeken in Oostenrijk. Wanneer je een excursiereis gaat boeken zie je direct het dagprogramma en de tussenstops die er gemaakt worden. Zo kun je per dag zien wat de bestemming van de dag is en welke activiteiten er gaan plaatsvinden.

Wat is de munteenheid van Oostenrijk?

In Oostenrijk kun je betalen met de euro.

Excursie-reizen.nl - © 2024