• Excursiereizen
  • Vergelijk 8+ reisbureaus
Home » Vier verschillende soorten excursies

Vier verschillende soorten excursies

Wandelen in de bergen - Hiken

Er zijn duizenden verschillende excursiereizen die worden aangeboden door honderden verschillende reisbureaus, cruisemaatschappijen en overige aanbieders van reisjes of excursies. Hoewel elke reisorganisatie een andere term gebruikt voor de excursies die worden aangeboden, bieden de meeste van deze trips dezelfde soorten ervaringen. In essentie zijn er vier verschillende soorten excursies: avontuur, romantiek, familie en ontspanning.

Op zoek naar avontuur

Hoewel er verschillende gradaties van avontuur zijn, vereist een avontuurlijke excursie een bepaalde dosis betrokkenheid door zowel het lichaam als de geest. Deze soorten excursies kunnen veel omvatten, van fietsen door een groot gebergte tot het doorwoekeren van een jungle. Een persoon moet in goede fysieke gezondheid verkeren om deel te nemen aan een avontuurlijke excursie. Er moet van tevoren meer voorbereid worden dan bij een recreatieve vakantie het geval is. Zo moet er gedacht worden aan een uitrusting voor de activiteit die beoefend zal worden waaronder: hiking, fietsen of klimmen.

Dit soort excursies zijn ook te combineren met familie excursies, welke ideaal zijn voor het hele gezin en vaak verschillende activiteiten omvatten voor jong en oud. Zo kan er besloten worden om met de familie op een avontuurlijke vakantie te gaan en dit te combineren met wat activiteiten van recreatieve aard.

Recreatief en Romantiek

Pasgetrouwden en romantische stelletjes zullen zich wellicht graag willen aanmelden voor een romantisch uitstapje. De romantische excursies omvatten alle benodigde romantische levensbehoeften: champagne, samenzijn, afzondering, romantische maaltijden en een prachtige locatie. Vaak omvat een romantische excursie ook meerdere activiteiten voor twee personen zoals spa-behandelingen of uitstapjes voor twee.

Recreatieve excursies zijn eigenlijk precies wat de naam al zegt. Deze excursies zijn voor mensen die graag hun vakantie ontspannen doorbrengen aan het zwembad, liggend op een strand of in een spa genieten van de rust. Sommige reisorganisaties voegen extra ‘opties’ toe aan deze vakanties zoals maaltijden, bijzondere accommodaties en unieke ontspanning ervaringen. Mensen die even een ontsnapping uit het dagelijks leven nodig hebben zullen een recreatieve vakantie zeker weten te waarderen.

Voor het boeken van elke soort reis is het verstandig om de verschillende soorten vakanties te overwegen. Het belangrijkste is te onthouden welk soort trip men wil boeken en om eventuele noodzakelijke vraagtekens over de reis voorafgaand aan een excursie op te lossen. Op deze manier kan men gegarandeerd van een wel overwogen vakantie genieten.

Excursie-reizen.nl - © 2024