• Excursiereizen
  • Vergelijk 8+ reisbureaus
Excursiereis Denemarken
Home » Excursiereis Denemarken

Excursiereis Denemarken

De hoogtepunten van Denemarken ontdekken? Ga mee naar o.a. Kopenhagen, diverse kastelen en de voormalige Deense hoofdstad Roskilde. Vergelijk alle excursiereizen naar Denemarken op deze pagina!

€ 579,-
Excursiereis Denemarken

Het land van de Vikingen & de zeemeermin

Denemarken is een land gelegen in Scandinavie, het is tevens het zuidelijkste Scandinavische land. Denemarken staat bekend als het land van de Vikingen, deze naam hebben ze uiteraard door de geschiedenis gekregen. Het land biedt tegenwoordig namelijk veel interessante en indrukwekkende bezienswaardigheden. Zo kunt u genieten van de stad Kopenhagen met schitterende gebouwen.

Vergelijk excursiereizen naar Denemarken bij deze organisaties

Top 3 excursiereizen naar Denemarken

Uitgelichte reizen
18 dg cruise Noordkaap Spitsbergen en IJsland Denemarken TUI.nl
18 dg cruise Noordkaap Spitsbergen en IJsland
€2999.00
15 dg cruise Steden aan de Baltische Zee Denemarken TUI.nl
15 dg cruise Steden aan de Baltische Zee
€4064.00
13 dg cruise Ontdek Scandinavië Denemarken TUI.nl
13 dg cruise Ontdek Scandinavië
€1622.00

Voel je thuis tijdens een excursiereis in Denemarken

Denemarken bevindt zich op slechts enkele honderden kilometers van Nederland. Denemarken mag zich vrijwel zeker een populair Scandinavisch land noemen en daarbij is Denemarken redelijk populair als vakantiebestemming bij Nederlanders. Wie Denemarken bezoekt, zal direct zien dat het land op Nederland lijkt. Er zijn heel veel overeenkomsten, maar toch is het land net weer anders dan Nederland.

Churchill park in Kopenhagen

Cultuur en de bevolking

Het lokale eten van Denemarken houdt heel veel vis in. Logisch ook, omdat het land aan het water ligt. In de vele restaurantjes kan u dan ook heel versie vis eten tegen een spotprijsje. De lokale bevolking is behulpzaam en zal u altijd met raad en daad bijstaan.

Bezienswaardigheden in Denemarken

Denemarken heeft heel veel oude cultuurgebouwen die gebouwd werden in de 15de en 16de eeuw. Deze gebouwen doen de dag van vandaag nog allemaal dienst als zijnde musea en stadshuizen. In Kopenhagen kan u onder andere het Koninklijk paleis bewonderen van 1750. Voor de kinderen is er dan weer een hip en groot Legoland in Billund. U mag Kopenhagen zeker niet verlaten zonder een foto te trekken met het gezin bij het standbeeld de zeemeermin.

Kopenhagen
Kopenhagen wordt elke dag druk bezocht door toeristen. De gemakkelijkste manier om Kopenhagen te bezoeken is per fiets. In de hele stad liggen er vele fietspaden en daardoor de is de stad heel fietsvriendelijk. U kan heel gemakkelijk fietsen huren tegen een kleine borg die u moet betalen. Probeer zeker eens een heerlijk bord verse vis te eten aan de wonderbaarlijke kade van Nyhavn.

Mons Klint
Het eiland Mons eindigt met een aantal indrukwekkende klippen die men Mons Klint noemt in de volksmond. Vanaf het eerste zicht lijken de krijtrotsen bedreigend uit de Oostzee te komen. Het hoogste punt ligt op 143 meter en als het helder weer is, kan u gemakkelijk Zeden zien liggen vanaf het eiland.

Ribe
Ribe is een echte stad die voor geschiedenisfanaten een geknipt moment is om ze te bezoeken. Ribe is maar liefst 2700 jaar oud en men kan hier gemakkelijk door een ander tijdperk lopen. Op twee kilometer van Ribe bevindt zich het Vikingmuseum.

Excursie-reizen.nl - © 2024