• Excursiereizen
  • Vergelijk 8+ reisbureaus
Excursiereis Polen
Home » Excursiereis Polen

Excursiereis Polen

Polen is een bijzonder land en wordt niet vaak genoemd als toeristische trekpleister, echter is het land meer dan de moeite waard. Met name Warschau en Krakau zijn mooie steden met een rijke historie, gezellig en groots centrum en het staat bol van de bezienswaardigheden. De sfeervolle, moderne steden bieden veel vermaak, maar Polen heeft nog veel meer te bieden. Het land heeft ook een indrukwekkende geschiedenis, waar Auschwitz het bewijs van is. Verken gedurende een excursiereis Polen en laat je verrassen door de veelzijdigheid!

€ 459,-
Excursiereis Polen

Excursiereis in Polen; van Middeleeuwse kastelen tot schitterende natuur

Sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie en de daaropvolgende toetreding tot de Europese Unie is de populariteit van Oost-Europa als vakantiebestemming toegenomen. Polen is tot nog toe echter relatief onbekend ondanks prachtige natuurgebieden en de rijke historie met middeleeuwse kastelen en historische stadsharten. Met een excursiereis naar Polen kunt u op ontspannen wijze kennis maken met enkele Poolse hoogtepunten.

Vergelijk excursiereizen naar Polen bij deze organisaties

Top 3 excursiereizen naar Polen

Uitgelichte reizen
13 dg cruise Over de Oostzee Denemarken TUI.nl
13 dg cruise Over de Oostzee
€2337.00
Warschau en Krakau Polen SRC Reizen
Warschau en Krakau
€1269.00

Polen in Vogelvlucht

De ruim 38,5 miljoen Polen wonen verdeeld over 16 provincies, ofwel woiwodschappen, met de grootste bevolkingsdichtheid in de 1,8 miljoen inwoners tellende hoofdstad Warschau. Betaalmiddel is nog immer de Poolse Zloty en als enige Europese economie die sinds 2009 geen recessie heeft gehad zal dit voorlopig wel zo blijven.
Polen is meer dan zeven keer zo groot als Nederland en in alle uithoeken van het land is wel iets moois te vinden, een kleine selectie:

Slot Mariënburg
Gebouwd in 1274 gebouwd als bestuurlijke zetel van de Duitse Ridderorde dient Slot Mariënburg vandaag de dag als museum. De zalen en hallen van het grootste nog bestaande middeleeuwse kasteel in Europa huisvesten verscheidene collecties van Poolse en Europese kunst en cultuur met de collectie objecten gemaakt van Barnsteen als de meest geroemde.

Stare Miastro (“Oude Stad”)
Warschau volgde Krakau op als Poolse hoofdstad in 1596 maar het historische centrum van Warschau bestond toen al eeuwen. De Tweede Wereldoorlog liet het historische centrum gehavend achter, de bijzonder nauwkeurige restauratie met originele materialen die volgde staat bekend als het Wonder van Warschau. Bekendste trekpleisters zijn het Koninklijk Paleis en de Johanneskathedraal.

Woud van Bialowieza
Dit nationale park gaat door tot ver over de grens met Oekraïne en was ooit het jachtterrein van Poolse koningen en Russische tsaren. Dit enige overgebleven laagland oerbos in Europa heeft een unieke diversiteit aan vogels en grote zoogdieren. In 1929 werd de Wisent, ook wel bekend als “de Europese Bizon,” hier geherintroduceerd en geeft het woud zijn bekendste inwoner.

Keuken & religie

Keuken

De Poolse keuken staat net als de Polen zelf open voor ideeën van buitenaf en de invloed van omringende landen is merkbaar aanwezig. De Polen eten veel soep zoals Barszcz (rode bietensoep) en Chlodnik (bieslook en eieren) en gebruiken vaak paddenstoelen zoals in Birgos, de nationale dis die daarnaast ook kool, vlees, spek en uien bevat.

Religie

Polen is ook een religieus land waar de Katholieke kerk domineert en meer dan de helft van de bevolking op zondag naar de kerk gaat. De polen wijzen de kerk en vooral de Poolse Paus Johannes Paulus II aan als bron van kracht en inspiratie bij hun strijd tegen het communisme, waarvan de val in 1989 in Polen begon.

Kerk in Gdansk
Excursie-reizen.nl - © 2023