• Excursiereizen
  • Vergelijk 8+ reisbureaus
Excursiereis Zwitserland
Home » Excursiereis Zwitserland

Excursiereis Zwitserland

Zwitserland is een land met geheel eigen regels en wetten, ondanks de centrale ligging in Europa. Het veelzijdige land is zowel in de zomer als winter een heerlijke bestemming. Wintersportliefhebbers weten Zwitserland goed te vinden, maar in de zomer is het land vooral geliefd rondom het Meer van Genève, Lausanne en Basel. Wandel er op los in de Zwitserse Alpen, geniet van de uitgestrekte natuur en ontdek de middeleeuwse aspecten of juist de Italiaanse invloeden in de vele dorpjes en steden. Geniet van de diversiteit gedurende een excursiereis Zwitserland en mis geen enkel hoogtepunt!

€ 719,-
Excursiereis Zwitserland

Een excursiereis naar Zwitserland; witte bergtoppen, meren, kastelen en steden!

Zwitserland lonkt. Zwitserland mag dan klein zijn, maar het land is gezegend met diversiteit. De meeste mensen denken meteen aan bergtoppen verpakt in de eeuwige sneeuw, maar het land heeft eigenlijk een beetje van alles gekregen. Wat denkt u bijvoorbeeld van de Zwitserse Rivièra met zijn palmbomen omzoomde lanen tussen Montreux en Genève? Of van het zonnige Ticino met zijn mediterrane klimaat of de ongerepte alpenweiden vol wilde bloemen in het voorjaar? Kortom, Zwitserland is een ideaal land voor een excursiereis.

Vergelijk excursiereizen naar Zwitserland bij deze organisaties

Top 3 excursiereizen naar Zwitserland

Uitgelichte reizen
De mooiste Alpentoppen van Zwitserland, Meiringen Zwitserland De Jong Intra Vakanties
De mooiste Alpentoppen van Zwitserland, Meiringen
€1369.00
Christelijke reis 9 dg busreis Bernina & Glacier Italië TUI.nl
Christelijke reis 9 dg busreis Bernina & Glacier
€1299.00
Glacier- en Bernina Express Zwitserland De Jong Intra Vakanties
Glacier- en Bernina Express
€1459.00

Over het land Zwitserland

Zwitserland is ingesloten door het Vorstendom Liechtenstein, Oostenrijk, Duitsland, Italië en Frankrijk. Het is een welvarend land, maar Zwitserland behoorde niet altijd tot de rijkste landen van de wereld. Dankzij de natuurlijke hulpbronnen, werd de handel uiteindelijk de sleutel tot de rijkdom van Zwitserland. Bouwkunde is de ruggengraat van de Zwitserse economie, naast het toerisme, het bankwezen en de verzekeringssector. De vier officiële talen zijn: Duits, Frans, Italiaans en het Reto-Romaans. Het land weigerde om met de euro mee te doen en daarom is de Zwitserse frank nog steeds het wettig betaalmiddel. Het aantal inwoners is iets meer dan acht miljoen.

Bezienswaardigheden in Zwitserland

Het land van de bergen, gesmolten kaas en nostalgie weet menig bezoekers al jaren te verbazen met haar pracht en praal, Zwitserse winters, lekker eten en pittoresk natuurschoon. U kunt er eindeloos wandelen, er is meer dan 60.000 km aan wandelpaden te vinden en zeker van de natuur genieten. Bekende bezienswaardigheden zijn onder meer het meer van Geneve, Montreux, de hoofdstad Bern met de beroemde beerput en het kasteel van Chillon. Zoals u kunt zien is Zwitserland een ideale bestemming.

Het kasteel van Chillon dat gedeeltelijk in het meer van Geneve ligt en ten oosten van Montreux is zeker voor cultuurliefhebbers een bezoekje waard. Het is namelijk één van de best gepreserveerde middeleeuwse kastelen van Europa dat vroeger als gevangenis fungeerde. Uiteraard mag een bezoek aan de hoofdstad Bern en het stadje Neuchatel dat aan het grootste meer van Zwitserland ligt, ook niet overgeslagen worden.

Bern
Meer van Geneve in Zwitserland

Cultuur en keuken

Zwitserland wordt niet voor niets gekenmerkt door verschillende taalgebieden. Ook haar cultuur wordt beïnvloed door de buurlanden. Daardoor kent het land een rijk en gevarieerd cultureel aanbod. Van trendy tentoonstellingen en optredens tot traditionele evenementen. Zwitserland heeft ook een uitvoerig aanbod aan regionale specialiteiten. Het land kent traditionele gerechten zoals Rösti, het populaire aardappel gerecht dat door het hele land gegeten wordt, maar ook het kaasfonduen en ambachtelijke worsten als de Luganighe. En niet te vergeten, het land is ook befaamd om de heerlijke alpenkazen als de Emmentaler en Alpenzeller en quiches.

Excursie-reizen.nl - © 2024